Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VAMPYYRI

Kun kuullaan sama vampyyri, ensimmäisenä saattaa tulla mieleen ihmisten verta juova olento, lempivärinä ehkä musta. Pystyy muuttamaan muotoaan (esimerkiksi lepakoksi). Pystytään surmaavaan iskemällä vaarna sydämeen, vampyyrit eivät siedä valkosipulia tai hopeaa...

Näin moni meistä suomalaisista ajattelee, tosiasiassa vampyyrikuva vaihtelee hyvinkin suuresti eri maissa. Esimerkiksi veren imeminen kuuluneen erityisesti itäeurooppalaisten vampyyrien perusolemukseen, vaikka monissa tarinoissa vampyyreilla ei ole mitään tekemistä veren kanssa. Joillakin alueilla vampyyrit tyytyivät vain karjaeläinten vereen tai lypsivät karjan kuiviin. Joissakin tarinoissa vampyyrin pureman aiheuttamaan verenhukkaan kuollut ihminen nousee haudastaan vampyyrina. Seuraavaksi eri lajin vampyyreja:

 • Vampyyrimuodoista kuuluisin on transylvanialainen vampyyri. Se on punatukkainen, ristihuulinen, kolkon näköinen ja kalpea. Sillä on yhdistyneet kulmakarvat ja hyvin pahalta haiseva hengitys!
 • Kiinalainen vampyyri saa voimansa kuunvalosta
 • Määriläinen vampyyri jättää käärinliinansa hautaan ja karkaa uhriensa kimppuun alastomana.
 • Baijerilainen vampyyri nukkuu vasen silmä auki ja peukalot yhteenliitettyinä.
 • Meksikolaisella vampyyrillä on lihaton kallo.
 • Bulgarialaisella on vain yksi sierain.
 • Brasilialainen vampyyri kietoo jalkansa plyysiin ja lähestyy uhriaan äänettömin, kissamaisin askelin.
 • Venäläisellä vampyyrilla on purppuran väriset kasvot ja se on eläessään niskuroinut kirkkoa vastaan tai ollut noita.
 • Tlahuelpuchi on verta imevä Meksikolainen noita (mahdollisesti myös vampyyri) 
 • Bruja nähdään yleensä naisena, tämä elävä henkilö muuntaa itsensä eri eläimeksi ja hyökkäsi lasten kimppuun. Espanjalainen. 
 • Neuntöter-Vampyyri, joka ilmeisimmin levitti ruttoa. Saksalainen laji.
 • Asasabonsam-Humanoid on Afrikkalainen hirviö, joka  asui metsässä ja on nähty vain harvoin. Sen hampaat kerrotaan olevan rautaa ja se vainusi varomattomia ohikulkijoita antamalla sen koukun-muotoiset jalat repsottaa alas puiden latvoihin, jossa se istui. Ohikulkijan pää jäi koukkujalkojen väliin, jonka jälkeen vampyyri joi veren joka päästä tuli.
 • Kappa-vampyyri, joka asui vedessä (yleensä lammikoissa), se hyökkäsi karjan, kuten lehmien ja hevosten kimppuun, ja kuljetti ne veteen ja söi ne. Filippiiniläinen.  F
 • Pontianak, naisvampyyri, joka hyökkää vauvojen kimppuun ja juo niiden verta.  Pontianaks myös viettelee nuoria miehiä, nuoren neidon muodossa. Tunnetaan myös nimellä Langsuyar. Malesialainen.

Katso lisää: http://www.angelfire.com/tn/vampires/step8.html

  OKappa-vampyyri, joka asui vedessä (yleensä lammikot), se hyökkäsi karjan, kuten lehmiä ja hevosia, ja huumeiden ne veteen ja söivät ne.  Kappa-vampyyri, joka asui vedessä (yleensä lammikot), se hyökkäsi karjan, kuten lehmiä ja hevosia, ja huumeiden ne veteen ja söivät ne.  

Mitä tästä pitäisi siis tulkita? Onko nämä kaikki todella vain keksittyä? Näin monta lajia pelkästään ihmesten mielikuvituksesta? Olin itse samaa mieltä, eihän sellanen voi olla totta. Mutta kun leikkii ajatuksella, ja mitä enemmän perehtyy asiaan ja hankkii tietoa... Voisiko se kuitenkin olla (jossain määrin) totta? Ehkä vampyyrit ovatkin todellisia.

Itsessään sana vampyyri tulee mitä todennäköisimmin turkinkielen sanasta oupir, joka merkitsee verenimijää. Uteliaisuuteni sanasta oupir heräsi, ja yritin googlata sekä bingata sen. Ei mitään. Tai lähinnä kirjatuloksia, englanniksi tietenkin. Päädyin myös turkkilaisille sivustoille, mutta siellä oli kielen vuoksi vaikea liikkua joten jätin yritykseni siihen.

 

©2019 Vampyyrit - suntuubi.com